What goes first?

What goes first?

22/06/2022 SterkLopen 0
Beginnen met hardlopen

In menig bericht over beginnen met hardlopen komt naar voor dat goed schoeisel een eerste vereiste is. Dat lijkt ook heel plausibel. Hele verhalen zijn geschreven over wat nu goede schoenen zijn en waar je ze het best kan laten aanmeten. Schoenen kunnen inderdaad belangrijk zijn, zeker voor fabrikanten😉. Nu wil ik geen heel verhaal over schoenen gaan ophangen maar wat je eigenlijk nooit in een artikel over beginnende hardlopers terugziet, is het belang van een juiste hardlooptechniek.

Ik durf te stellen dat met een goede hardlooptechniek je nagenoeg op iedere neutrale schoen prima kan hardlopen. Ja, ook die van de supermarkten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar het gros kan er prima op lopen. De basis ligt bij een juiste techniek en bijbehorende houding. En die zijn dan weer enigszins afhankelijk van iemands lichaamsbouw.

Ik zeg: “Investeer in techniek en houding en ga dan opzoek naar schoenen die bij jou passen”.

Soms doet het pijn in je ogen als je iemand voorbijziet..strompelen. Blessures liggen altijd op de loer maar schoenen gaan dat niet voorkomen. Overbelasting door te weinig hersteltijd en te veel (verkeerde) repeterende bewegingen zijn vaak de oorzaak. Tijdens het herstel van een blessure kunnen alle hulpmiddelen je weer helpen je op de been te krijgen. Maar bedenk, dat wanneer je weer op een verkeerde wijze gaat bewegen, die blessures gewoon weer terugkomen.

Hardlopen lijkt zo makkelijk maar is best moeilijk.

Herken je jezelf in dit filmpje?

Just do it!

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ga naar vragen en reactiesx
Sterlopen