Tsjakka!

Tsjakka!

02/02/2022 SterkLopen 0
Tsjakka

Blije gezichten, prachtige foto’s en geweldige berichten. Je wordt er mee overladen. Veel uitstapjes worden voor een groot deel alleen nog maar door het mobieltje waargenomen. Kinderen moeten vooral poseren en erg blij kijken. Het lijkt alsof iedere dag een feestje moet zijn. En dat delen we maar al te graag met de hele wereld.

We moeten “het beste uit jezelf halen” of “de beste versie van jezelf worden” Man, man, man,  alleen al van die uitspraken zou je toch bijna in de put raken. Zouden al die blije, inspirerende en charismatische mensen het nooit eens moeilijk hebben?

Naja, het gaat mij er vooral om dat mensen niet meer mogen peinzen, of het moeilijk mogen hebben. Moeilijkheden en pijn hebben hoort bij het leven en daar mag je de tijd voor nemen. Iedereen lost dat op zijn eigen wijze op. Soms alleen en soms met hulp. Tijd heelt veel wonden..

Ik ben een beetje klaar met al die te blije goeroes die voor alles wel een oplossing weten. Weten wie je bent en gewoon jezelf zijn is goed genoeg. Een off-day of langer is niet zo raar. Ja, hoe ga je ermee om. Nou heel simpel: Je ervaart, huilt, denkt en krabbelt weer op.

Ook in de sport gaat het niet altijd zoals je wilt. Je kan niet altijd lekker lopen en altijd maar PR’s neer zetten. Soms is het een struggle of lukt het helemaal niet. Maak er geen ramp van. Dit is menselijk! Ik heb de cursus “omgaan met teleurstellingen” vaak genoeg meegemaakt. Alle emoties horen erbij.

Laten we bedenken dat het leven niet één groot feest is en dat dat ook goed is!

Oké, genoeg psychologisch geblaat.

Blijf gezond, blijf sterk, en blijf vooral jezelf!

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ga naar vragen en reactiesx
Sterlopen