Sporttest

Klaar voor de start

Wees voorbereid en train met een Persoonlijk schema

Justitie vindt het van groot belang dat men fitte en weerbare medewerkers in dienst heeft. Daarom hanteert men een fysieke toelatingstoets en daarbij vaak jaarlijkse testmomenten. Tijdens het afleggen van een sporttest wordt de fysieke gesteldheid en conditie getest.

DE COOPERTEST

De Coopertest is bedoeld om het conditieniveau van iemand te meten. Tijdens deze test is het de bedoeling om binnen 12 minuten een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Afhankelijk van de functie en iemands leeftijd wordt een minimale afstand bepaalt.

In de praktijk blijkt dat veel mensen moeilijkheden ondervinden om het doel te behalen. Men start te snel waarna 12 minuten heel lang blijken te zijn. Om deze test met succes af te sluiten dien je de race goed in te delen en uiteraard met genoeg conditie aan de start te staan.

DE BASIS

Niet alleen een coopertest wordt gebruikt om een de lichamelijke conditie te meten. Er is bijvoorbeeld de bekende fysieke vaardigheidstest (FVT) die bestaat uit een parcours dat (snel) lopend moet worden afgelegd. Op dit parcours moeten enkele activiteiten uitgevoerd worden zoals: traplopen, kast- en bankspringen, kar duwen en trekken en zware ballen verplaatsen. Alle onderdelen die belangrijk zijn zoals coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid worden hiermee getest. Door alleen aan fitness te doen of te fietsen, bereik je niet het vereiste conditieniveau van de sporttest, maar met een goede hardloopconditie sta je sterk aan de start.

UW DOEL BEHALEN

Wij maken voor u een geheel gepersonaliseerd hardloopschema aangevuld met spierversterkende oefeningen zodat straks klaar bent voor de uiteindelijke test. U traint op de dagen en tijdstippen wanneer het u schikt. Alle trainingen zijn op elkaar afgestemd en leiden naar uw uiteindelijke doel.

Uiteraard wordt er goed rekening met uw belastbaarheid gehouden wat zorgt voor een sterk verminderde kans op blessures.

Het schema wordt altijd aangepast aan uw actuele situatie.

EEN SCHEMA OP MAAT

Na een persoonlijk gesprek of een intake op afstand zullen we samen een vervolgtraject uitstippelen. We bespreken naast uw doel alle details en de wijze van begeleiding en coaching. Hierna krijgt u een speciaal op maat gemaakt programma en kunt u van start.

Naast het persoonlijke hardloopschema heeft u 24/7 support van uw coach. Alle vragen, voorkomende problemen en uw feedback kunt u zo voorleggen en worden snel beantwoord.

Door een gevarieerd schema met daarbij de coaching van de trainer/coach blijft u gemotiveerd. De resultaten komen door een gestructureerde en gerichte samenwerking.

Boven alles staat dat het doel met succes en zonder blessures moet worden behaald.

Intake Formulier

Running Bootcamp

Wanneer je in, of rond Vlaardingen woont, dan is het een goed idee om je aan te sluiten bij onze running bootcamp groep. Je algehele conditie wordt vergroot en je spierkracht zal toenemen.

Het betreft een leuke maar ook uitdagende training voor iedereen!

Lees er hier alles over
Sterklopen Bootcamp

Kom op tijd in conditie! Politie | Brandweer | Justitie | Defensie |

Contact ons geheel vrijblijvend
X