Train met ons mee

SPORTIEF WANDELEN

 

Wilt u beginnen met een sportieve manier van bewegen of wellicht opnieuw beginnen? Dan voorziet SterkLopen in deze behoefte.

Sportief Wandelen is wandelen maar dan op een sportievere manier dan zomaar een stukje wandelen. Er wordt stevig door gewandeld maar wel op een niveau dat een gesprek voeren goed te doen is.
Wanneer je nu 16 jaar of 55+ bent, deelnemen kan iedereen doordat het sportief wandelen een veilige manier van bewegen is. Het is voor iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken de ideale activiteit.
Door de professionele begeleiding en een verantwoorde trainingsmethodiek biedt het meer dan het gewone wandelen.
Samen trainen is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie.

Sportief wandelen SterkLopen Vlaardingen

Door op een verantwoorde wijze te trainen is bij Sportief Wandelen de kans op blessures gering. De trainingen nemen ongeveer 75 minuten in beslag en zijn gevarieerd. Buiten het wandelen zullen er tijdens de actieve pauzes spierversterkende oefeningen worden aangeboden en zal er aandacht zijn voor de lichaamshouding. Verder wordt er gewerkt aan coördinatie, evenwicht en beweeglijkheid. De trainingen worden op een prettige, sociale en veilige manier gegeven. Het Sportief wandelen bij SterkLopen kunnen we ook als “Walking Bootcamp” betitelen door de verschillende oefeningen welke wij onderweg uitvoeren.

DE TRAINING

 

Tijdens de training wordt er geen gebruik gemaakt van extra attributen (gewichten o.i.d.) maar maken we gebruik van alle elementen die we onderweg tegen komen en daarbij uiteraard ons eigen lichaam.
Door zonder gewichten te werken wordt de kans op overbelasting en blessures verkleint en geeft het de vrijheid om vrij te bewegen voor de wandel onderdelen. Het is aan te raden sportkleding dan wel makkelijk en rekbaar zittende kleding te dragen i.v.m. de diverse lichaamsoefeningen die we tijdens de trainingen zullen uitvoeren.

De trainingen worden gegeven op:

Dinsdagochtend9:30 uur
Vrijdagochtend9:30 uur

 

U kunt iedere week weer zelf bepalen aan welke training(en) u deelneemt.
Voor deelname dient u een redelijke basisconditie te hebben. Het wandeltempo ligt namelijk hoger dan bij een rustige wandelpas. Er wordt echter wel rekening gehouden met niveau verschillen. Door het aanbrengen van differentiatie tijdens de oefeningen wordt iedereen op eigen niveau belast.
Het enige wat u nodig heeft is sportieve kleding waarin u makkelijk kan bewegen en een paar hardloop of wandelschoenen.
Bedenk dat veel aantrekken en soepel bewegen meestal niet samen gaan.

 

Motto is: Samen uit, samen thuis. En,..het moet vooral ook leuk blijven!

Sportief Wandel Vlaardingen SterkLopen

Wij trainen in en om de Vlaardingse polder en verzamelen bij sportcentrum Polderpoort te Vlaardingen.
SterkLopen hanteert geen abonnement, inschrijfkosten of verdere verplichtingen. U voldoet alleen de kosten wanneer u deelneemt.

  • Geen inschrijfgeld

  • Geen abonnement

  • Geen opzegtermijn

Per training3.-
Sportief Wandelen Vlaardingen

VOOR MEER INFORMATIE

Ik heb interesse in:
facebook
linkedin
youtube
instagram
SterkLopen is aangesloten bij hardlooptrainers Nederland