Pijnvrij Hardlopen

Pijnvrij hardlopen

Te veel, te snel en in een te korte tijd zijn de belangrijkste oorzaken van hardloopblessures. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de toenemende kilometers of snelheid. Spieren en gewrichten hebben hersteltijd nodig, zodat ze aan meer aan kunnen.  Ben je jong, dan kun je veel aan en is je hersteltijd lekker kort. Heb je een pijntje dan is het na een goede nacht slapen vrijwel over. Des te ouder je wordt des te langer je hersteltijd en dan is dat ene nachtje slapen vaak niet genoeg om te herstellen. Het neemt dan een aantal dagen tot wel weken in beslag totdat je weer pijnvrij bent. 

Hardlopers Mentaliteit

Een gezond lichaam kan veel verwerken. Maar op den duur gaat het protesteren. Het lichaam zegt:“Tot hier en niet verder”  Een beetje hardloper zal dit echter snel negeren, want wij willen hier niet aan. Mijn maatjes lopen toch ook gewoon door? Doorgaan op de oude voet en “misschien loop ik het wel uit…”
Tja, je hebt pijntjes en pijntjes maar vaak is dit het begin van het einde..
Veel leed kan voorkomen worden door te luisteren naar je lichaam en verstandig te zijn. Liever een paar trainingen overslaan dan vele maanden geblesseerd op de bank!

Techniek & Houding

Door een juiste hardlooptechniek te gebruiken kun je veel problemen voorkomen. Hardlopers die dachten nooit meer lekker te kunnen lopen en lopers die zelfs dachten te moeten stoppen lopen op dit moment met plezier en pijnvrij!
Natuurlijk spelen er verschillende dingen mee en is niet alles op te lossen met een juiste looptechniek. Ook de wijze van training, en opbouw zijn uitermate belangrijk. Met mijn kennis en ervaring als zowel hardlooptrainer en barefootrainer kan ik helpen uw prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en pijnklachten te verhelpen. Met mijn eigen ontwikkelde hardloopclinic,  eventueel aangevuld met begeleiding d.m.v. een op maat gemaakt persoonlijk schema, kunnen we zeer doelgericht toewerken naar pijnvrij hardlopen.

Hardloopclinic info

Contact ons I Wij helpen u graag!

Vraag hier naar informatie