Hardlooptrainer

Van loper naar trainer

Als je al geruime tijd actief bent in de hardloopwereld en denkt te weten hoe alles werkt, kan het leuk zijn om je ervaringen te delen met anderen en je tips en trucs over te brengen aan minder ervaren hardlopers. Maar het delen van je ervaringen maakt je nog geen trainer. Het is prima om mee te lopen met een groep en de route aan te geven, maar dat maakt je nog geen volwaardige trainer. Als trainer doe je meer dan dat en afhankelijk van je passie kan het bijna een fulltime baan zijn.

Hardlooptrainer Vlaardingen Schiedam Maassluis
Hardloopcoach

Leren

Met ervaring kom je een heel eind. Met een theorie en praktijkopleiding kom je verder. Je gaat nadenken over wat je doet en vooral waarom je iets doet. Met welk doel geef je vandaag een training? Kun je uitleggen waarom je hebt gekozen voor een bepaalde afstand, interval, en rusttijd?

Alles moet kloppen en na afloop van de training bedenk je hoe het nog beter had kunnen verlopen. Blijf leren en evalueren.

Hardlooptrainer motivatie

Motiveren en inspireren

Hoe hou je een training leuk? Iedere keer op eenzelfde wijze een training geven? Blijf variëren! Een training moet voor iedereen leuk en te behappen zijn. Differentiëren is het toverwoord.

Observeer je groep en geef aandacht waar nodig. Bewaak de veiligheid op alle vlakken. Zorg voor een goede sfeer. Zo blijven je deelnemers gemotiveerd om iedere keer opnieuw aan de start te staan.

Inspireer door met enthousiasme een training te geven.                      Benoem het gezamenlijke doel. Samen trainen, samen 1 doel!

Wanneer u op zoek bent naar een hardlooptrainer of u wilt meer informatie over dit onderwerp contact ons dan gerust.

Contact & Informatie