Hardlooptrainer

Van loper naar trainer

Wanneer je al een tijdje “meeloopt” in het hardloopcircuit en je denkt te weten hoe het een en ander in zijn werk gaat, is het leuk om je ervaringen te delen met anderen. Je tips & tricks overbrengen aan minder ervaren lopers. Dat is leuk maar het maakt je geen trainer. Meelopen met een groep en de route aangeven is prima maar ook dat maakt je geen trainer. Een trainer doet meer en afhankelijk hoe bevlogen je bent is het nagenoeg een fulltime job.

Hardlooptrainer Vlaardingen Schiedam Maassluis
Hardloopcoach

Leren

Met ervaring kom je een heel eind. Met een theorie en praktijkopleiding kom je verder. Je gaat nadenken over wat je doet en vooral waarom je iets doet. Met welk doel geef je vandaag een training? Kun je uitleggen waarom je hebt gekozen voor een bepaalde afstand, interval, en rusttijd?

Alles moet kloppen en na afloop van de training bedenk je hoe het nog beter had kunnen verlopen. Blijf leren en evalueren.

Hardlooptrainer motivatie

Motiveren en inspireren

Hoe hou je een training leuk? Iedere keer op eenzelfde wijze een training geven? Blijf variëren! Een training moet voor iedereen leuk en te behappen zijn. Differentiëren is het toverwoord.

Observeer je groep en geef aandacht waar nodig. Bewaak de veiligheid op alle vlakken. Zorg voor een goede sfeer. Zo blijven je deelnemers gemotiveerd om iedere keer opnieuw aan de start te staan.

Inspireer door met enthousiasme een training te geven.                      Benoem het gezamenlijke doel. Samen trainen, samen 1 doel!

Wanneer u op zoek bent naar een hardlooptrainer of u wilt meer informatie over dit  onderwerp contact ons dan gerust.

Contact & Informatie
Sterlopen