Hardloopschoenen

Hardloopschoenen

13/06/2020 SterkLopen 0
Goede Hardloopschoenen

Hardloopschoenen

Wat zijn nu goede hardloopschoenen?

Tja, een nogal lastige vraag waarop iedereen wel een antwoord denkt te weten.

Welke merk, hoeveel moeten ze kosten en is de kleur oké?

Het is eigenlijk vrij simpel: Hardloopschoenen moeten fijn zitten en voor jou voldoen.

Of het nu de most hightech schoenen zijn van €400,- of schoenen van de basic supermarkt voor €14,-, ze kunnen beiden helemaal jouw ding zijn.

Ieder lichaam en ook iedere voet is persoonlijk. Wij zijn individuen die allemaal anders in elkaar zitten.

De geweldig gepromote schoen van merk “X” is voor de een inderdaad geweldig, maar voor de ander totaal niet geschikt. Filmopnames van je hardloopbeweging geven nog weleens een verkeerde indruk, zeker wanneer ondeskundig uitgelegd.

Pronatie, anti-pronatie, veel demping of juist weinig, het is een zoektocht, en je laat je vaak leiden door de verkoper.

Tijdens mijn hardloopclinics vertel ik veel over dit onderwerp. Ik geef mensen nieuwe inzichten en laat ik ze ervaren hoe het is om anders te hardlopen.

Het meest belangrijke bij aanschaf van schoenen is dat ze in eerste instantie gelijk goed moeten aanvoelen. Ze gaan meestal niet beter zitten na vele km’s gelopen te hebben.

Heb je echt een correctie nodig, dan zou ik dit laten testen bij een gerenommeerde voetspecialist.

Zooltjes worden zo vaak aangeraden. Ga je naar 10 verschillende zooltjesboeren (sorry, dat is ongenuanceerd gezegd) en je krijgt 10 verschillende zooltjes.

De basis, een niet gecorrigeerde schoen, met een niet al te grote drop (de hoek van hak naar teen) is het uitgangspunt. Vaak vertellen je oude afgesleten schoenen al hoe je loopt en waar je verstandig aan doet.

Je looptechniek is uiteraard medeverantwoordelijk van hoe je beweegt. Jouw looptechniek is dan ook belangrijk in je keuze van schoenen. Maar je zou het ook om kunnen draaien: De keuze van jouw schoenen bepalen jouw looptechniek.. Dat is denk ik een ding waar veel mensen niet over hebben nagedacht.

Stof tot nadenken zeg ik…

Happy Running!