Hardloop Clinic

DE HARDLOOP CLINIC

Als je meer wilt leren over alle aspecten van het hardlopen en inzicht wilt krijgen in je eigen loopstijl en trainingsmethoden, dan is een persoonlijke hardloopclinic de ideale optie.

Tijdens een persoonlijke hardloopclinic krijg je als beginner, geblesseerde of gevorderde een geheel op maat gemaakte begeleiding. Er wordt speciale aandacht besteed aan de onderdelen die voor jou van belang zijn. Er komen diverse aspecten aan bod, zoals techniek, loophouding en trainingsmethoden.

Er wordt gekeken naar je sterke en zwakke punten en hoe je jezelf kunt verbeteren. Ook zullen er diverse oefeningen worden behandeld en uitgevoerd die voor jou van belang zijn.

Hardloopclinic Looptechniek

De hardloopclinic kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. Tijdens de clinic staat verantwoord en ontspannen leren centraal en duurt ongeveer 75 minuten. Er wordt op een ongedwongen manier aandacht besteed aan verschillende aspecten van het hardlopen, zoals techniek, houding en training. De clinic wordt aangepast aan de persoonlijke behoeften en doelen van elke deelnemer.

Als beginnende of gevorderde hardloper is deze hardloopclinic de ideale gelegenheid om wegwijs te worden in de trainingsmaterie en desgewenst een persoonlijk trainingsschema te laten samenstellen. Er wordt speciale aandacht besteed aan blessurepreventie tijdens het hardlopen. Deze hardloopclinic heeft al vele hardlopers geholpen om betere resultaten te behalen, blessurevrij te blijven en te leren hoe ze op de juiste manier moeten trainen.

Running Krachtoefeningen Vlaardingen Schiedam Maassluis Hardlopen Bootcamp
De voordelen van een personal hardloopclinic

De hardloopclinic is geschikt voor iedereen!

Zowel beginnende hardlopers als geroutineerde marathonlopers kunnen hier op een juiste en effectieve manier leren hardlopen en trainen. Door deel te nemen aan deze hardloopclinic wordt je behoed voor de vele valkuilen die er zijn tijdens de training.

Rencensies

Persoonlijk

100% focus op uw persoonlijke omstandigheden.

 learn more

Techniek & Training

U leert de juiste technieken en trainingsmethodieken.

 learn more

Vraag en antwoord

Er wordt de tijd genomen om al uw vragen te beantwoorden.

 learn more

Geen verplichtingen

Na deze hardloopclinic bent u uiteraard nergens toe verplicht.

 learn more

Als je na de hardloopclinic verdere begeleiding wenst, bieden we ook begeleiding in de vorm van coaching en een persoonlijk trainingsschema aan.

Samen met u stellen we een persoonlijk schema op dat volledig aan uw wensen voldoet. Uw doel staat centraal en we werken gestructureerd samen om dit te bereiken.

Bij ons staat de vrijheid en tevredenheid van de klant altijd voorop. Wij streven ernaar om aan uw vraag naar begeleiding en coaching te voldoen op de best mogelijke manier. Wij volgen niet de standaard aanpak, maar gaan voor uw verwachtingen, waarbij alles openlijk bespreekbaar is.

Een Sportief Cadeau Geven?

Bent u op zoek naar een sportief cadeau? Dan heeft u het nu gevonden bij Sterklopen! Geef een hardloopclinic cadeau en verras uw vrienden of familie met een sportief en origineel cadeau. Onze hardloopclinics zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden, en bieden de ontvanger de mogelijkheid om hun hardlooptechniek en -houding te verbeteren onder begeleiding van een professionele coach.

U kunt kiezen uit verschillende opties voor de hardloopclinic, afhankelijk van de wensen van de ontvanger. Vervolgens kunt u de cadeaubon laten opsturen naar uw adres. Zodra u de kosten heeft voldaan, ontvangt u de cadeaubon snel en netjes in uw brievenbus. Een sportief cadeau dat altijd op prijs wordt gesteld!

Bestel hier uw Cadeaubon
Cadeaubon Kadobon Hardlopen hardloopclinic

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE HARDLOOPCLINIC

Een hardloopclinic is een gestructureerde en kortdurende (trainings)sessie van rond de 5 kwartier die is ontworpen om hardlopers van alle niveaus te helpen hun hardlooptechniek, prestaties en kennis te verbeteren. Tijdens een hardloopclinic kunnen we deelnemers begeleiden en voorzien van waardevolle informatie en feedback.

Ja, de hardloopclinic is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers. De clinic is bedoeld voor hardlopers van alle niveaus, van beginners die net beginnen met hardlopen tot ervaren lopers die hun techniek en prestaties willen verbeteren. Wij passen de clinic aan om tegemoet te komen aan de diverse behoeften van de deelnemers.

De clinic kan zowel in een 1-op-1 setting plaatsvinden als in groepsverband met meerdere deelnemers tegelijkertijd. Daarnaast bieden wij ook clinics aan voor bedrijven en verenigingen.

We passen de planning van de clinic aan op de beschikbaarheid van beide partijen. Dit betekent dat de clinic zowel doordeweeks, zowel overdag als 's avonds, als in het weekend kan worden ingepland.

Hardlopen kan altijd en overal! Dat geldt ook voor een hardloopclinic. Deze wordt normaliter in de omgeving van Vlaardingen gehouden. Voor groepen kan dit, na onderling overleg, ook op locatie worden gehouden.

Een hardloopclinic bestaat uit theorie en praktijk. Bij deze clinic speelt actieve deelneming een belangrijke rol.

  1. Techniekverbetering: Een belangrijk doel van de hardloopclinic is het helpen van deelnemers om hun hardlooptechniek te verbeteren. Dit kan betrekking hebben op aspecten zoals loopstijl, ademhalingstechniek, paslengte en -frequentie, houding en meer.
  2. Trainingstips: Deelnemers krijgen vaak tips en advies over trainingsmethoden, trainingsplannen, rust en herstel, blessurepreventie en andere aspecten van effectief hardlopen.
  3. Praktische oefeningen: Tijdens een hardloopclinic worden deelnemers betrokken bij praktische oefeningen om hun techniek te oefenen en te verbeteren.
  4. Feedback: Deelnemers krijgen individuele feedback over hun techniek en prestaties.
  5. Theorie en kennisdeling: Naast praktische aspecten geeft de hardloopclinic ook theoretische informatie zoals de wetenschap van hardlopen, voedingsadvies, tips voor het kiezen van hardloopschoenen en andere relevante onderwerpen.
  6. Doelen stellen: Deelnemers kunnen worden aangemoedigd om hun persoonlijke doelen te stellen en te werken aan het bereiken van die doelen. Eventueel met de begeleiding van Sterklopen.

 

Er wordt gesproken over trainingsintensiteiten, diverse trainingsvormen, blessurepreventie, loophouding en looptechniek, krachttraining, voeding, herstel en allerlei andere specifieke kennis om een betere hardloper te worden. Er worden vragen van de deelnemers beantwoord en tips en adviezen gegeven om zelf aan de slag te kunnen.

Zeker, je kunt hier een cadeaubon bestellen. De cadeaubon bevat zowel de naam van de ontvanger als die van de gever. De cadeaubon wordt binnen één dag per post verzonden.

De cadeaubon is tot 2 jaar na aanschaf geldig. De vervaldatum staat op de bon vermeld.

Investeer in een juiste looptechniek

The Secret of Success

In menig bericht over beginnen met hardlopen komt naar voor dat goed schoeisel een eerste vereiste is. Dat lijkt ook heel plausibel. Hele verhalen zijn geschreven over wat nu goede schoenen zijn en waar je ze het best kan laten aanmeten.

Schoenen kunnen inderdaad belangrijk zijn, zeker voor fabrikanten. Nu wil ik geen heel verhaal over schoenen gaan ophangen maar wat je eigenlijk nooit in een artikel over beginnende hardlopers terugziet, is het belang van een juiste hardlooptechniek.

Ik durf te stellen dat met een goede hardlooptechniek je nagenoeg op iedere neutrale schoen prima kan hardlopen. Ja, ook die van de supermarkten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar het gros kan er prima op lopen. De basis ligt bij een juiste techniek en bijbehorende houding. En die zijn dan weer enigszins afhankelijk van iemands lichaamsbouw.

Ik zeg: Investeer in techniek en houding en ga dan opzoek naar schoenen die bij jou passen. Soms doet het pijn in je ogen als je iemand voorbijziet..strompelen. Blessures liggen altijd op de loer maar schoenen gaan dat niet voorkomen. Overbelasting door te weinig hersteltijd en te veel (verkeerde) repeterende bewegingen zijn vaak de oorzaak.

Tijdens het herstel van een blessure kunnen alle hulpmiddelen je weer helpen je op de been te krijgen. Maar bedenk, dat wanneer je weer op een verkeerde wijze gaat bewegen, die blessures gewoon weer terugkomen.

Hardlopen lijkt zo makkelijk maar is best moeilijk.

Een clinic op ieders niveau!

Deze clinic wordt aangepast aan jouw niveau, zodat het voor jou optimaal uitdagend en effectief is. Of je nu een beginnende hardloper bent of juist meer ervaring hebt, wij zullen de clinic afstemmen op jouw individuele niveau en behoeften, zodat je het meeste uit de clinic kunt halen en jezelf kunt verbeteren op een manier die bij jou past.

Tarieven Hardloopclinic