Happiness

Happiness

05/05/2022 SterkLopen 0
happiness Sterklopen

In een maatschappij waarin toch vaak wordt gekeken naar meer, beter, groter, en de top bereiken, is het misschien moeilijk om tevreden te zijn met jezelf. Er is namelijk altijd wel iets wat jou overtreft, en dat kan je een negatief gevoel geven. Dat geldt in het dagelijks leven als in werk maar net als ook in de gelukkige “huisvrouw/man”. Probeer te kijken naar het grote geheel en naar jouw eigen mogelijkheden en kunnen. Ik hoor vaak mensen die net met sport zijn begonnen dat ze zo opkijken tegen marathonlopers. Ik probeer ze dan te laten inzien dat die marathon ook zeker voor hen is weggelegd, maar dat het tijd nodig heeft. Maar, is mijn vraag dan,” Is het ook je ambitie om een marathon te lopen en maakt dat je tevreden of gelukkig?” Wat is je doel? Een marathon onder de 4 uur? Wanneer ben je tevreden? Vaak loopt het uiteindelijk uit op een teleurstelling. Ambitie is mooi, zeker wanneer die realistisch is, maar in de tegenwoordige tijd willen we alleen maar succes en meer en meer.. . Op Facebook, Instagram en allerlei andere social media zien we vaak alleen de mooie, en succesverhalen (en vaak ook hoe die te bereiken is) Een marathon lopen is leuk, maar wat dacht je van ultra loop over 60 of 120 kilometer of een 24 uurs loop. Het kan namelijk altijd meer en sneller. Tja, dan stelt zo’n marathon niet zo veel meer voor. Loop je hem niet onder de 3,5 uur? Jammer zeg. .

Wees tevreden met je eigen prestaties of doelstellingen. Voor een gezond leven hoef je echt geen marathon (of meer) te lopen. Sterker nog, veel en meer, geeft vaak problemen op latere leeftijd. Een rondje van 5 a 10 km waarbij je hartslag even flink omhoog gaat is genoeg.

Natuurlijk is het voor een hardloper uitermate leuk om een marathon te lopen en het is daarbij veel beter dan met een zak chips en een grote bier op te bank te zitten.

Maar in de “nu” maatschappij, waarin je zogenaamd pas meetelt wanneer je extreme prestaties neerzet, geeft het te denken. Het is een rare tijd, waarbij we vooral kijken naar een ander.

Zoek jezelf, leef blij met wat je allemaal doet en kan! Wij zijn allemaal geen topsporters (oké, jij dit leest, misschien wel 😉)

Zoek jezelf, be safe, be happy and strong!

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ga naar vragen en reactiesx
Sterlopen