Formule 1

Formule 1

11/09/2022 SterkLopen 0
Sterklopen Formule 1 Nederland Vlaardingen

Of ik Formule 1 leuk vind vragen mensen wel eens. H’mmm, ik sta er altijd dubbel in. Lang geleden had ik totaal niks met racen. Het gaat om geld (waar niet..) en daarbij is het niet al te best voor het milieu. De mannen die het meest te besteden hebben winnen doorgaans de race.

Naja, ooit begon een van mijn zoons ooit over een Nederlander die in de F1 mocht meedoen. Oké, ik kijk wel even mee zei ik. Dat herhaalde ik nog enkele keren en beetje bij beetje verdiepte ik mij in het racen. Waarbij ik altijd had gezegd dat het geen sport was begon ik herhaaldelijk mee te kijken en zo werd ik een soort van verslaafd. Nu is het zo erg dat ik mijn zoon soms erop moet attenderen dat er het aankomend weekend weer een race is. Tja, ik heb maar een abonnement genomen op een Formule 1 streaming service.

Het heeft iets te maken met het Nederlands zijn. Ik voel mij verbonden met hem, net als met het Nederlands elftal of wanneer Dafne Schippers of Femke Bol aan het rennen zijn.

Deze maken geen gebruik van vermogen van buiten. Hetgeen ik altijd een meer sportieve prestatie vond dan gebruik maken van andere bronnen. Eigenlijk vind ik dat nog steeds zo.

Maar toch vind ik het fantastisch als een “Hollander” ergens goed in is en een race wint. Het oer Hollands gevoel zit in je. Je voelt je beter en onoverwinnelijker dan een ander.  Gastoeters en je mening ventileren op social media!

Het goed gevoel kan je voelen wanneer je je vereenzelvigt met de een of andere Nederlander, zittend op de bank en kijkend naar de t.v., maar zeker ook na een training of een prachtige wandeling. Geluksmomenten pakken en voelen.

Have a happy life, pick your moments__

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ga naar vragen en reactiesx
Sterlopen