Concurrenten

Concurrenten

11/07/2020 SterkLopen 1
Sterklopen Concurrentie

Het gebeurt nog weleens dat er door tegemoetkomende groepen uitlatingen worden gedaan in de trend van “Hé, daar is onze concurrent..” Meestal reageer ik daar niet op. Ook verhalen over andere hardloop-, of wandelgroepen laat ik aan mij voorbijgaan. Waarom? Simpel, omdat ik deze groepen niet als concurrenten beschouw.

Ik volg geen groepen en ik houd me daar ook vooral niet mee bezig. Zou ik dat wel doen, dan gaat dat ten koste van de eigen groepen, clinics en begeleidingen. Ik doe vooral mijn eigen ding zonder mij druk te maken over wat een ander doet. Dus geen overbodige energie steken in dingen welke je toch niet kan veranderen.

Ik zie wel in de regio dat er hard wordt geprobeerd elkaar de loef af te steken met mooie aanbiedingen en nieuwe groepen. Mooi, want dat brengt mensen in beweging! Verder niks. Op zich wel aardig dat je zo in de gaten wordt gehouden door anderen. Dan ben je in hun ogen kennelijk een concurrent.. .

Ik zie dat deze vorm van energie steken ten koste gaat van waar het om gaat. Men verliest klanten doordat alles maar als normaal wordt beschouwd en de klant meer en meer wordt vergeten.

Ik steek liever energie in de eigen organisatie. Mensen blij maken en tevreden houden, want deze mensen komen om het naar hun zin te hebben. Laat deelnemers zien hoe leuk het is om samen op stap te gaan en luister vooral naar hun beleving en commentaar!

Sterklopen werkt vooral uit passie voor de sport en is niet uit op financieel gewin. Een kleine vergoeding is uiteraard leuk en men moet ook leven, maar stunten met prijzen levert uiteindelijk niets op.

Misschien is het vanuit mijn situatie makkelijk praten. Maar een situatie schep je ook voor een groot gedeelte zelf. Werk liever samen dan proberen te concurreren en geef vooral de mensen wat ze willen. Een win-win situatie lijkt mij. 

Still happy in training!

“If you are not taking care of your customer, your competitor will.”

 

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sterlopen